Erkenningen, registraties en vergoedingen

         

  

Door aansluiting bij erkende beroepsverenigingen en inschrijving in erkende registers zijn onder voorwaarden deels vergoedingen door een groot aantal zorgverzekeraars mogelijk. U heeft dan wel een aanvullend pakket voor alternatieve of complementaire (psychosociale) zorg nodig. Door op onderstaande link te klikken, kunt je zien welke vergoeding uw zorgverzekeraar biedt. Check echter altijd bij jouw zorgverzekeraar of de vergoeding voor jou nog geldt. Inukshuk WelZijn en de LVPW aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de juistheid van het overzicht!

lvpw.nl/partner/vergoeding-zorgverzekeraar/

Individuele begeleiding is mogelijk vanuit een PGB-budget wanneer er een indicatie van WMO is. Je betaalt dan alleen een maandelijkse bijdrage aan het CAK. In 2020 is dit maximaal 19 euro. Ondersteuning bij het aanvragen van een indicatie en PGB is desgewenst mogelijk.

De LVPW is een beroepsvereniging die voor een gespecialiseerde (post)hbo kwaliteit staat voor psychosociale hulpverlening. Hier is Jackie Blokker-van Kleef met Inukshuk WelZijn geaccrediteerd registertherapeut.

SCAG: in het kader van de Wkkgz moet Inukshuk WelZijn ook aangesloten zijn bij een rijkserkende geschillencommissie voor de complementaire en alternatieve zorg. Via de LVPW is Inukshuk WelZijn aangesloten bij de rijkserkende geschillencommissie SCAG.

RBCZ: De LVPW meldt haar register counsellers aan bij de RBCZ. Dat betekent dat de behaalde diploma's en overheidserkende diploma's op minimaal hbo-bachelor niveau voor de basiskennis gecontroleerd zijn zijn alsmede op een aanvulling met een 3- of 4-jarige beroepsspecialisatie. Beroepsbeoefenaren die ingeschreven zijn in het RBCZ-register zijn onderhevig aan het tuchtrecht dat verzorgd wordt door de Stichting Tuchtrecht Beroepen Natuurlijke Gezondheidszorg (TCZ®).

SHO en ARCOS HBO-registers: SHO-register (Stichting Hoger Onderwijs) als ARCOS register op grond van het respectievelijk CPION en SNRO erkende diploma HBO Psychosociale Basiskennis en het CPION en SNRO erkende diploma Medische Basiskennis. Jackie Blokker-van Kleef is in beide registers vermeld. SNRO voor SPH, hbo psychosociale basiskennis en hbo medische basiskennis. Cpion voor hbo psychosociale basiskennis en hbo medische basiskennis. Door aan de jaarlijks verplichte bij- en nascholing te voldoen, onder regie van de beroepsvereniging, bijft de kennis up-to-date.

AGB-code en toevoeging WMO erkenning, PGB hulp
De Praktijk heeft bij de AGB-code tevens per 1 januari 2015 bij de Gemeente Haarlemmermeer een toevoeging erkenning WMO. Dat maakt ondersteuning vanuit een WMO-indicatie met een PGB mogelijk. Je kunt Jackie Blokker-van Kleef vinden via de bemiddeling tussen hulpzoekende en hulpaanbieder op de website van Per Saldo. Rechtstreeks contact opnemen via onderstaande contactgegevens kan ook. Desgewenst wordt ondersteuning geboden bij het aanvragen van een indicatie voor WMO-zorg in natura of PGB.

Op de website www.therapiepsycholoog.com/ kun je een profielbeschrijving vinden. Wil jij een afspraak maken bij Inukshuk WelZijn dan kan dat via de bemiddeling vanaf de website van therapiepsycholoog.com maar ook kan dat rechtstreeks via de contactgegevens onderaan deze site een afspraak maken. Lees hierover meer onder het hoofd aanmelden en trajecten.